searchSymbol
hero

Parkens dagsprogram för 17 maj - 13 juni

Det finns mycket att se och uppleva under en dag i Astrid Lindgrens Värld. Alla föreställningar är baserade på Astrid Lindgrens berättelser och i många av dem ingår sång, musik och dans i handlingen. Allt du kan se på våra scener dagtid ingår i entrépriset. Här nedan finner du vårt dagsprogram för vår försäsong, 17 maj – 13 juni, där du kan se ett urval av de föreställningar som spelas i parken. Förutom tider för föreställningar så kan du också se när Pippi, Emil och Karlsson och de andra är hemma hos sig och kan träffa dig som är besökare. De tiderna är markerat i mörka färger i schemat du kan ladda ner här nedanför.

 

Ladda ned dagsprogrammet för 17 maj – 13 juni här

Villa villekulla

 


10.30 – 12.30 Pippi är hemma i Villa Villekulla


 

10.30 Pippi flyttar in i Villa Villekulla

Fröken Prysselius har fått höra att det bor en liten flicka alldeles ensam i ett hus i staden, och det går naturligtvis inte för sig. Hon bestämmer sig för att göra ett besök hos Pippi och ta henne med till sitt barnhem, så att Pippi kan få det lite ordnat. Börja skolan, och lära sig multiplikationstabellen till exempel. Pippi tycker inte alls att hon behöver följa med till något barnhem: ”Jag har klarat mig bra utan pluttifikation i nio år, och då går det nog i fortsättningen också!”

 

11.30 Pippi får besök av tjuvar

I utkanten av den lilla, lilla staden, i ett gammalt förfallet hus bor Pippi Långstrump. Hon är nio år och bor där alldeles själv med sin häst Lilla gubben och sin apa Herr Nilsson. En dag kommer två fattiga luffare förbi, som heter Dunder-Karlsson och Blom. De vill lägga vantarna på Pippis kappsäck med alla gullpengar som hon har fått av sin pappa, men de vet ju inte att Pippi faktiskt är världens starkaste tjej!

 

12.15 Pippis pappa kommer hem

Mer information kommer senare.

 


14.15 – 16.30   Pippi är hemma i Villa Villekulla


 

14.15   Sjörövarfabbes jänta! 

En dag får Pippi en flaskpost från sin pappa. Där står att hans matroser har gjort myteri och nu hålls han fången av två otäcka typer som heter Blod-Svente och Jocke med Kniven. De vägrar att släppa honom om han inte talar om var Sjörövar-Fabbes skatt är gömd. Pippi bestämmer sig för att ta med Tommy och Annika på en räddningsexpedition, och de lyckas rädda både pappa och skatten. Men sjörövarna tänker minsann inte ge sig så lätt, och de är beredda att ta till fula knep för att få tillbaka skatten…

 

15.10 Pippi leker kull med poliser

Fröken Prysselius har bett stans poliser; konstaplarna Kling och Klang att hämta Pippi i Villa Villekulla, så att flickan äntligen kan komma till stadens barnhem. Små barn kan naturligtvis inte bo själva, det förstår ju vem som helst. Poliser är det bästa Pippi vet; näst rabarberkräm förstås, och hon tycker det är så roligt att leka kull med dem! Men till barnhemmet tänker hon såklart inte följa med.

 

15.45 Pippis har visst en pappa

Mer information kommer senare.

Katthult

 


10.45 – 13.40   Emil är hemma i Katthult


 

10.45 När det var husförhör i Katthult

Husförhör hade man förr i tiden när prosten ville vara säker på att alla människor ute i socknen kunde sin bibliska historia ordentligt. Och idag ska det bli husförhör i Katthult. Efteråt bjuds det på kaffe, minsann, och då passar Emil på att låsa om hönsen, precis som hans mamma bett honom göra. Noggrann som han är låser han inte bara om hönsen, utan om alla små hus och bodar som står öppna, även dasset – Trisseboa. Men nu råkar det ju bara vara på det viset att där sitter Emils pappa i godan ro….

 

11.50 När lilla Ida skulle göra hyss

Mer information kommer senare.

 

12.45 När Emil körde huvudet i soppskålen

Den här dagen är det köttsoppa till middag i Katthult. Det tycker alla är gott, särskilt Emil som sticker in hela huvudet i soppskålen för att få i sig sista slurken. Men då fastnar han med huvudet och familjen måste åka till doktorn i Mariannelund för att få ut honom ur skålen. Ett sånt elände, och idag när det ska bli kalas i Katthult och allting, och den fina fröken Petrell ska komma på besök. Flaggan är hissad när hon kommer, men inte vilken flagga som helst, för lilla Ida ville veta om man kunde se ända till Mariannelund i flaggstångens topp och Emil, snäll som han är, hjälpte henne såklart att se efter.

 


15.00 – 16.45   Emil är hemma i Katthult


 

15.00 När Emil hävde paltsmet över sin fader

När Emil får höra att det finns en råtta i köket bestämmer han sig för att gillra en fälla. Men inte var det meningen att pappas stortå skulle fastna i den! Och när Emil ville göra pappa glad igen och visa honom den goda paltsmeten som skulle bli middag – inte var det meningen att pappa skulle få den rakt i ansiktet. Men när Emil blir inlåst i snickerboa för tredje gången samma dag bestämmer han sig för att det räcker. Lina tycker däremot att det är ganska bra att Emil sitter där han sitter, och hon låser lite extra om honom, för då får hon ju vara ifred med sin Alfred.

 

16.25 När Emil gjorde tre tappra försök att få ut Linas tand

Mer information kommer senare.

Karlssons tak

 


10.25 – 13.00   Karlsson och Lillebror är i Vasastan


 

10.25 Lillebror möter Karlsson

Mer information kommer senare.

 

11.30 Karlsson öppnar sagovärlden för farbror Julius

Farbror Julius, som är Lillebrors släkting, har kommit till stan för att besöka sin doktor, och han ska bo hemma hos Lillebror och Fröken Bock under sin vistelse där. Husbocken har kommenderat lugn och ro men Karlsson är ju som vanligt upplagd för lite skoj. Han och Lillebror filurar, figurerar och spökar ut sig och det slutar med att farbror Julius tror sig ha sett livs levande sagoväsen. Tagen av sin nya insikt anförtror han sig åt fröken Bock, och till Karlssons stora förtret finner de tröst hos varandra.

 

12.20 Karlsson blir utkastad

Mer information kommer senare.

Rasmus lada

 


14.30 – 16.45   Rasmus och Paradis-Oskar är på luffen


 

14.30 Rasmus möter Guds rätte gök

Rasmus och Paradis-Oskar berättar hur det gick till när de träffades för första gången. Rasmus hade rymt från barnhemmet Västerhaga och gett sig ut på vägarna för att leta reda på ett par föräldrar åt sig. Gunnar har sagt att alla bara vill ha flickor med lockigt hår men det måste väl finnas någon som kan tänka sig en pojke med rakt och rufsigt hår? Han springer de små stigarna fram i sommarnatten och övernattar i en liten lada på en äng. När han vaknat inser han att han inte är ensam i ladan, i höet där borta ligger en luffare. Det är Oskar – Paradisets luffare och Guds rätte gök – som är ute och går längs vägarna med sitt handklaver, och som sjunger på gårdarna för att få en peng eller en bit mat. Rasmus skulle också så gärna vilja bli en sån där paradisluffare….

 

15.15 Rasmus och kattvisan

Mer information kommer senare.

 

15.50 Rasmus, kämparnas konung

Mer information kommer senare.

Lilla scenen

11.45 Fröken Prysselius allsång

Fröken Prysselius har ordnat en allsång för alla barn och vuxna som vill vara med och sjunga, och Kling och Klang har lovat att komma och vara med och hjälpa till. De har dessutom lovat fröken Prysselius att förbereda en alldeles speciell överraskning; men det har de kanske inte riktigt har kommit ihåg att göra… På scen finns naturligtvis också stadens egen orkester; Jubileumsorkestern.

 

13.30 Karlsson på taket – Lillspöket i Vasastan

Mer information kommer senare.

 

15.25   Nils Karlsson-Pyssling

Bertil är ensam hemma. Det brukar han vara medan han väntar på att mamma och pappa ska komma hem från fabriken. En gång hade han haft en syster – Märta – men hon är död nu. Det är så tråkigt att vara ensam hela dagarna. Plötsligt, när Bertil har som tråkigast, hör han små tassande steg och så ser han en liten pojke nere under sängen; inte större än en tumme. Det är Nils Karlsson Pyssling och han bor under Bertils golv. Dit kan man komma genom ett litet hål under sängen, och om Bertil bara kan komma ihåg att säga det rätta, magiska ordet ”tjillevippen”, så kan han också bli liten och följa med dit ner och leka.

 

16.25 Fri som en fågel! – sånger och trudelutter med Rasmus, Paradis-Oskar och Luffarorkestern.

Mer information kommer senare.

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.