searchSymbol
hero
Vi på Saltkråkan

”Vi på Saltkråkan” är en inomhusmiljö och här kan du ta en tur i Stockholms skärgård. Under en tio minuter lång resa i vagn, åker du genom scener och omgivningar ur Saltkråkan. Här finns farbror Melker, som alltid badar med kläderna på, här finns Båtsman, Stina – och så Malin, förstås. Från och med v.35 kommer Saltkråkanturen vara stängd, men kaféet kommer vara öppet.

Saltkråkan är en ö längst ute i Stockholms skärgård. Där bor inte många människor, inte på vintern i alla fall. På sommaren kommer sommargästerna, bland annat den bullriga familjen Melkerson med Skrållan, Malin, Pelle och farbror Melker. De möts av Tjorven, båtsman, Teddy, Freddy och Stina som är bofasta på ön. Tillsammans upplever de långa härliga somrar på Saltkråkan.

Melker är en både klok och envis man som har förstått att sommaren är den tid när barnen verkligen tillåts vara barn. Men ibland kan man undra om det inte är Farbror Melker som tar tillfället i akt att vara barn. Han står kanske bakom de barnsligaste idéerna eller upptågen. Annars hade han väl aldrig behövt få frågor som ”Varför badar du alltid med kläderna på?” På Saltkråkan handlar vardagen om att kunna leka som man vill, att ha havet och naturen inpå knuten och om hur lycklig man kan vara över just det.

 

image
"Det konstiga med somrar, skrev Malin i sin dagbok, är
att de går så fort över."

Ur Vi på Saltkråkan

Läs mer om Saltkråkan i boken: Vi på Saltkråkan (1964)

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.