searchSymbol
hero
Pippi Långstrump

Här i Villa Villekulla, i utkanten av den lilla, lilla staden bor Pippi Långstrump. Hon bor här alldeles ensam. Nåja, kanske inte alldeles, alldeles ensam, om man ska vara riktigt noga. Hennes häst bor ju också här. Och så har hon en apa, som heter Herr Nilsson. Tommy och Annika heter Pippis lekkamrater, och de kommer ofta och hälsar på och leker hemma hos henne. Och ibland kommer Pippis pappa med sin båt Hoppetossa och lägger till vid bryggan. Det händer med andra ord alldeles lagom mycket hemma hos Pippi Långstrump för att de flesta barn ska känna igen sig från böckerna om henne.

Hälsa på i Villa Villekulla

Det är här Pippi bor. Alldeles ensam i det stora gula huset som kallas Villa Villekulla. Ibland kommer Dunder-Karlsson och Blom dit och försöker stjäla Pippis kappsäck med gullpengar. Alldeles intill Villa Villekulla finns en sjö och i den ligger Kapten Långstrumps fartyg Hoppetossa förtöjt. Mellan föreställningarna är det fritt fram för den som vill, att äntra Hoppetossa, klättra runt i Villa Villekulla och att leka sakletare med Pippi och de andra. Här kan du från säsongspremiären bl.a. se föreställningen ”Sjörövarfabbes jänta”, där Pippi, Tommy och Annika ger sig iväg för att rädda Pippis pappa från sjörövare. I dagsprogrammet och i vår app, kan du se tider för föreställningar och när Pippi är hemma i Villa Villekulla.

flik image
"Den som är
väldigt stark
måste också
vara väldigt
snäll."

Ur Känner du Pippi Långstrump?

Föreställningar med Pippi Långstrump

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.