searchSymbol
hero
Madicken

Här i Junibacken, i det röda huset nere vid ån bor Madicken. Här bor också mamma och pappa och lilla syster Lisabet, och så Alva förstås. Hon är husjungfru och det snällaste som finns. Från vedbodtaket i trädgården kan man se in i Nilssons kök. Det vet Madicken, eftersom hon och Lisabet hade utflykt på just det taket en gång. Där inne i Nilssons kök brukar Abbe stå och baka kringlor som tant Nilsson ska sälja på torget. Och farbror Nilsson ligger allt som oftast i kökssoffan och ”spickulerar”.  Madicken är en modig och orädd flicka. “Hon får sina infall lika fort som en gris blinkar”, säger Linus-Ida, som brukar komma och hjälpa till med tvätten. Och det stämmer nog ganska bra.

Hälsa på i Junibacken

Det är här i Junibacken som Madicken får alla sina infall. Det är här hon och Lisabet leker, klättar i träd och på vedbotak, och det är här hon och Abbe besöker Greve Kråk i brygghuset mitt i natten. Här lär hon sig också om ”fattigdomens hjälplöshet” och att alla människor faktiskt inte har det lika bra som hon. Här kan du, förutom Madicken och Lisabet, träffa Alva, Abbe, och farbror Nilsson. Se vilka tider som gäller i dagsprogrammet och i vår app.

flik image
"Du är inte klok,
du är apselut
inte klok Madicken."

Ur Madicken

Föreställningar med Madicken

image
image

Du kan läsa mer om Madicken i böckerna: Madicken (1960) och Madicken och Junibackens Pims (1976)

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.