searchSymbol
hero
Karlsson på taket

Karlsson är, enligt sig själv vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Med en propeller på ryggen flyger han runt över Vasastan i Stockholm och landar i sitt eget lilla stökiga hus, på taket till ett vanligt hyreshus, där den alldeles vanliga Lillebror bor med sin alldeles vanliga familj. Karlsson är en odräglig och småfräck person som äter upp allt godis själv och tycker om att ”tirritera” folk. Lillebror älskar honom trots det och trots att mamma, pappa och storasyskonen påstår att han är ett påhitt. ”Påhitt kan de vara själva”, fnyser Karlsson.

Tirritera med Karlsson och Lillebror

I Vasastan bor Lillebror och hans familj. Här bor också fröken Bock som brukar passa honom och uppe på taket i ett litet gult hus, där bor Karlsson på taket. Om du vill och vågar kan du klättra upp och se hur han har det. Och om du är riktigt modig och vill känna hur det känns att flyga som Karlsson på taket så kan du åka rutschkanan ned hela vägen till gatan igen. Hos Karlsson på taket kan ni se teaterföreställningar från den 17 maj och mellan föreställningarna kan ni träffa allihop, och tirritera, filura och figurera med Karlsson och Lillebror i köket i Vasastan.

image
”Smälla ska det göra och roligt vill jag ha, annars är jag inte me’!”
Ur Karlsson på taket smyger igen

Föreställningar med Karlsson på taket

image
image
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.