searchSymbol
hero

Musiker till säsongen 2020 i Astrid Lindgrens Värld

 

"Jag trodde du var på låtsas, men nu vet jag att du finns på riktigt." – ett besökande barn till Madicken i Astrid Lindgrens Värld

 

I Astrid Lindgrens Värld kliver besökarna rakt in i sagornas värld och blir direkt en del av den. Här får barnen och deras familjer träffa, prata och leka med karaktärerna från Astrid Lindgrens böcker. Våra besökare får under högsäsong varje dag se berättelserna från de välkända böckerna spelas upp i över 50 olika förställningar. Varje år har parken nästan en halv miljon besökare och det gör oss till Sveriges största utomhusteater och en sagovärld som skapar minnen för livet. Vår målsättning är att levandegöra Astrid Lindgrens författarskap och att arbeta i hennes anda utifrån grundvärderingen att alla människor har samma värde och är lika viktiga. Hos oss har alla en betydelsefull del i att skapa en äkta och genuin upplevelse av Astrid Lindgrens Värld.

Vill du vara med?

Som Musiker i Astrid Lindgrens Värld spelar du låtar ur Astrid Lindgrens låtskatt. Under en dag spelas bl.a. livemusik i föreställningar, sjunger och spelar visor med Paradis-Oskar och Rasmus i sekelskiftesmiljö. Avslutningsvis har våra musiker en egen gatukonsert i 50-talsmiljö där besökarna får ta del av både unika och traditionella versioner av Astrid Lindgrens låtar. Du är i karaktär hela dagen och den omedelbara kontakten med publiken och mötet med varje besökare är själva kärnan i vår teaterverksamhet. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att musikaliskt improvisera, samarbeta och att ta ansvar för besökarnas upplevelse av Astrid Lindgrens Värld. Astrid Lindgrens Värld är mellan april-augusti öppen veckans alla dagar, i alla väder. Därför är det av stor vikt att du är lösningsorienterad, tar eget ansvar och kan hantera snabba ändringar, då förutsättningarna kan komma att ändras med kort varsel.

För att söka som musiker hos oss vill vi att du har utbildning och/eller professionell erfarenhet inom musik och improvisation.

De huvudinstrument våra musiker spelar är: piano/dragspel, kontrabas/el-bas, blås, trummor men vi är öppna för andra kombinationer. Vi uppskattar också om du spelar något bi-instrument och inte är rädd för att sjunga.

Astrid Lindgrens Värld vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och därför, söker vi särskilt dig som utöver de formella kraven, kan berika oss med detta.

Ansökan fyller du i på vår hemsida www.astridlindgrensvarld.se. Vi tar inte emot ansökan via post eller e-post.

Anställningsperiod: ca  17 april – 23 augusti 2020 (Anställningsperiod kan eventuellt även fortlöpa under helger i september och under veckorna 42-44)

Lön: enligt avtal mellan teaterförbundet och Svensk Scenkonst
Sista ansökningsdag: 6 januari 2020
Auditiondatum: Sker i Vimmerby den 30 januari 2020

 

Ansök till tjänsten
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.