searchSymbol
hero

Tillgänglighet

Chansen att för ett ögonblick gå in i sagans värld och återuppleva de fantasirika historier som Astrid Lindgren skänkt oss, är en möjlighet till positiva upplevelser som vi gärna vill rekommendera alla. Att så långt som möjligt göra denna möjlighet åtkomlig och tillgänglig för alla är en fortgående och långsiktig process som Astrid Lindgrens Värld är engagerad i. Vi har ett samarbete med Svenska EQUALITY, som har gjort en tillgänglighetsinventering i parken, som du finner här.


Bra att veta för dig med funktionsnedsättning:

Terrängen i parken är relativt fri från nivåskillnader och det finns gott om öppna ytor. Det är cirka 1700 meter runt hela parken om man följer huvudleden.


Parkering

Cirka 50 meter från entrén finns markerade platser för personer med rörelsenedsättningar. Ordinarie p-avgift gäller, 60 kr för en heldag. Parkeringsavgiften betalas till våra värdar på parkeringen eller i biljettkassorna.


Entré

Entréavgift betalas i biljettkassorna som alla är rullstolsanpassade. Gäst med funktionsnedsättning betalar ordinarie entrépris. Medföljande personlig assistent/ledsagare har fri entré.


Ledsagare

I de fall du har en funktionsnedsättning som medför behov av ledsagare får ledsagare fri entré vid uppvisande av ledsagarbevis. Ledsagarbeviset måste vara utfärdat med personliga uppgifter på både ledsagaren och på personen som har en funktionsnedsättning. Förälder till barn med funktionsnedsättning får inte fri entré om denne inte är anställd ledsagare och kan uppvisa ledsagarbevis. Kontakta biljettkassorna för mer information.


Ledarhund/Hund

Ledarhund i sele och väst får följa med in i parken utan extra kostnad. Ledarhundar och service- och signalhundar är dock inte välkomna in i byggnader/uteserveringar med hänsyn för allergiker.


Hörslinga

I vår Information vid entréområdet så finns ett antal bärbara hörslingor till utlåning för dig som har en hörselnedsättning. Systemet är trådlöst med en mottagare och en personlig hörslinga som man hänger runt halsen, alternativt i ett par hörlurar. I den mottagaren väljer du sedan vilken teatermiljö du vill lyssna på. Så om du exempelvis vill lyssna på föreställningen Sjörövarfabbes jänta med Pippi Långstrump i Villa Villekulla måste du vara i den miljön för att få bra mottagning.

Rullstolar

Astrid Lindgrens Värld erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster får låna. Dessa måste förbokas dagen innan besöket på telefon 0492-798 00.


Föreställningar

Alla våra föreställningar genomförs med högtalare och det finns avsedda platser för rullstolar vid våra större miljöer. Kom gärna i god tid till föreställningarna så har våra personal större möjlighet att hjälpa er till en bra plats.


Teckenspråkstolkning

I vår strävan att göra teaterupplevelsen tillgänglig för så många som möjligt så har vi vid flertalet tillfällen under säsongen teckenspråkstolkar som medverkar i vissa föreställningar. Teckenspråkstolkarna är då en del i föreställningarna och ges både kostym, karaktärer och regi så att deras medverkan blir en naturlig del av teatern. Läs mer om teckenspråkstolkningen i Astrid Lindgrens Värld


Restauranger

Alla våra restauranger är anpassade för rullstolar.


WC

Toaletter för rörelsenedsatta finns på följande platser:

  • A.Larssons pannkakor
  • Saltkråkan
  • Stadsmästargården
  • Törnrosdalen
  • Mattisborgen
  • Den lilla, lilla staden

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.