searchSymbol
hero

Information om våra allergialternativ

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. I de fall där vi behöver ta hänsyn till någon intolerans eller allergi försöker vi erbjuda alternativ att välja på. Det är viktigt att alla gäster känner sig välkomna till Astrid Lindgrens Värld och därför utökas ständigt alternativen för allergiker på de olika försäljningsställena. Parken har en medarbetare, med utbildning i allergifrågor, som ansvarar för att jobba övergripande med alternativen för allergiker. Vår personal får utbildning i allergier och allergiprodukter och de hjälper gärna till att berätta hur ni kan kombinera ihop rätter så att ni och era barn blir mätta och glada. Men du vet mest om din allergi, så berätta gärna för oss hur det är för dig så kan vi hitta något som passar dig.

Glutenfria rätter 2018

*Köttbullar med potatismos. * Grönsaksbullar med mjölkfritt potatismos. * Kycklingsallad. * Laxsallad. * Inkokt lax med potatis. * Trädgårdssallad med betor. * Kycklingfilé med potatissallad. * Frasig råraka med grönsaker. * Trädgårdssallad med kyckling/ärtbiff. * Fläsksida med rostad potatis.

image
image
Mjölk/laktosfria rätter 2018

*Köttbullar med kokt potatis och skysås. *Grönsaksbullar med mjölkfritt potatismos. *Falukorv med mjölkfritt potatismos. *Sojakorv med mjölkfritt potatismos.*Laxsallad. *Inkokt lax med kokt potatis. *Ugnsbakad falukorv med makaroner(utan stuvning). *Kycklingfilé med potatissallad(laktosfri). *Frasig råraka med grönsaker. *Stekt torsk med kokt eller rostad potatis. *Trädgårdssallad med kyckling/ärtbiff.

Äggfria rätter 2018

*Köttbullar med potatismos. *Grönsaksbullar med mjölkfritt potatismos.*Falukorv med potatismos i bröd. *Sojakorv med potatismos i bröd. *Kycklingsallad.*Ugnsbakad falukorv med stuvade makaroner. *Trädgårdssallad med betor. *Frasig råraka med grönsaker. *Trädgårdsallad med ärtbiff. *Isterband med potatis och löksås.

image
image
Veganska rätter

*Grönsaksbullar med mjölkfritt potatismos. *Sojakorv med mjölkfritt potatismos, gurksallad o rödlök i bröd. *Frasig råraka med grönsaker. *Trädgårdssallad med vår egen ärtbiff.

Om ni har några frågor eller funderingar får ni jättegärna höra av er till mig!

Sofia Jedebäck
Ansvarig för specialkost
Tfn: +46 (0)492-564658

 

image
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2019 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.