searchSymbol
hero

Bo barnvänligt med parken utanför knuten

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns flera olika boendealternativ, i hus där gator och omgivningarna är inspirerade från det tidiga 1900-talets Vimmerby – ”Den lilla staden”, eller i lite mindre stugor med egen uteplats nära skogen.  Vill du bo lite enklare finns våra campingstugor eller husvagnsplatser där du har tillgång till dusch, toaletter, kök och tvättrum i vårt servicehus som är öppet dygnet runt.

Här kan du leka och leka

Utspritt mellan gårdar och stugor finns lek i många olika former. Här finns bland annat båtar man kan klättra och åka kana i, trädjur man kan rida på och mata eller kanske man vill klä ut sig i de tidsenliga utklädningskläderna som hänger i rådhuset? Passa på att undersöka området så ni hittar den lek som passar just er och leken kan pågå fritt utan störande bilar och andra farligheter.

Den lilla staden

Den nybyggda ”Den lilla staden” är 72 stycken boenden med plats för 6–10 personer i varje. Här bor du bekvämt bland bakgatorna och torgen där det finns plats för lek och samvaro. Man bor i en öppen planlösning och har eget badrum och kök. Husen är ritade med inspiration från det tidiga 1900-talets Vimmerby – förebilden till småstaden i många av Astrid Lindgrens böcker, från Pippi Långstrump till Mästerdetektiven Blomkvist. ”Storgatan och Lillgatan, det var vad som fanns, och så Stora Torget. Resten var bara små kullerstensbelagda, backiga gränder och gatstumpar…”

Sök boende


Boendekarta

image
image
NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, nyheter och erbjudanden.

Lämna följande fält tomt

Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter här.

logo
© 2020 Astrid Lindgrens Värld AB. info@astridlindgrensvarld.se, +46 (0)492 798 00. Box 198 SE-598 85 Vimmerby, Sweden. Org. nr: 556303-3033.